Despre figurine

Cel mai tare Magazin de Jucarii Online dar si fizic, deschis in Bucuresti pe strada Ion Brezoianu, nr. 12 inca din 2013, are la baza un concept nou impartit in 6 categorii:

Blind Box – sunt mini figurine de colectie, realizate de catre artisti in serii mici, ambalate in cutii ce iti indica doar intreaga colectie, nu si figurina ce o vei descoperi doar dupa desfacerea ambalajului. Unele dintre ele, indicate pe ambalaj cu semnul intrebarii, sunt foarte rare si circula in randul colectionarilor la preturi mult mai ridicate.

Figurine Designer– asa cum spune si numele acestei categorii, aceste figurine de design, in acest moment,  sunt realizate de artisti din toata lumea-  dar totul a inceput in anii ’90 in Hong Kong cu Michael Lau, artist ce lucra la vremea aceea in publicitate.  A fost angajat de un grup muzical numit Anidoze, sa creeze coperta pentru un viitor album. In loc sa creeze un design 2D el a imaginat o figurina si a fotografiat-o. Facea de multa vreme figurine pentru prieteni si familie, s-a decis sa faca una si pentru aceasta coperta, aratand unei audiente mai largi stilul sau.
Figurina a primit un raspuns foarte cald si a dus la aparitia primei linii de vinil urban, The Gardeners. Acestea erau figurine de 12 “, de vinil, care prezentau un life style modern si pozitiv. Fara violenta si droguri dar cu tatuaje, pircinguri si purtand haine pe care hipsterii le purtau in acele vremuri.
Mariajul dintre jucarie si arta era frumos in multe feluri, colectionarul de jucarii le putea aprecia pentru ca pasiunea lor fusese ridicata la un nou nivel, castigand astfel mai mult respect in timp ce iubitorii de arta puteau aprecia acest nou mediu pe mai multe nivele. Publicul si-a dorit mai mult decat putea crea doar un singur om, asadar, aceste jucarii urbane au fost extinse in numeroase directii.
Puteti gasi in stoc 2 dintre ultimele figurine realizate de Michael Lau dar si multe altele facute de artisti atat romani cat si straini.

Figurine Licenta– aceasta categorie este foarte populara, fiind mult mai prezenta mediatic, prin urmare, nu are nevoie de nicio prezentare. Figurinele fiind cunoscute publicului ca action figures, reprezinta personaje din filme, seriale, animatii, ele intrand astfel in sfera unei alte categorii de colectionari.

Materiale– in aceasta categorie veti putea gasi materiale creative, atat pentru copii cat si pentru adulti, precum Kinetic Sand sau Ferrofluid. Ele sunt sigure, testate si certificate, fiind insotite si de un instructaj de folosinta.

Plush– aceasta categorie imbina alte doua categorii „Figurine de Design” si „Figurine Licenta”, diferenta constand in materialul folosit pentru crearea acestor jucarii urbane si aerul cartoon pe care-l ofera acesta.

Figurine Do It Yourself– cunoscute in toata lumea cu denumirea prescurtata DIY, aceasta este o jucarie urbana blank, ce inlocuieste panza unui artist fiind la orice nivel de talent. Avand aceasta baza, orice persoana de orice varsta poate desena pe ele sau adauga diferite materiale cu intarire prin coacere, jucaria de tip blank fiind foarte rezistenta la temperaturi ridicate. Cel mai cunoscut model tip DIY, se numeste Munny,  creat de Kidrobot si distribuit in toata lumea in diferite forme si marimi.